MİSAFİR YAYIN: Dayanışma’nın birinci yılı bir partiyle kutlandı

Geçtiğimiz pazar, Dayanışma Evi (H4C) birinci doğum günü partisini gerçekleştirdiğinde ara bölgenin soğuk havası dağıldı. Sonuçta iyi bir partiyi kim sevmez ki?

Saçma bir soru!

Bu haftaki misafir blog’cumuz AHDR ( Tarihsel Dialog ve Araştırma Derneği)’nden Leslie Frost orada bulunamayanlar için detayları bize aktardı. Okumaya devam ediniz!

****

Bir sokak partisi dünyayı değiştiremez ancak 6 Mayıs’ta H4C’nin birinci yıl kutlamalarında ara bölgede politik uzlaşılarda sergilenenden fazla barış ve iyi niyet için bağlılık ve olasılık sergilendi.

Ve ben şimdi size geçirdiğimiz bu muhteşem zamanı anlatmak için burdayım.

H4C’nin güzel yanı, birçok farklı grubu bir araya getirerek  ortak bir amaç uğruna bilgi, barış ve tolerans değerleriyle birlike çalışmalarını sağlayabilmesidir.

AHDR gibi kurumların özelliği Peace Players, Engage, Hands Across Divide, Interpeace ve Future Together ve diğer aktivitelerini Dayanışma Evi’nde gerçekleştiren sivil toplum örgütleri, bireyler ve vatandaşların oluşturduğu gruplarla birlikte varolmasıdır. Bu da zaten H4C’nin arkasındaki güçtür.

( H4C’in son zamanlarda  insanların öğle yemeği, toplantılar ve sohbet için bir araya geldiği populer bir café açtığını da söylemeden geçemeyeceğim).

Pazar günü H4C’de ofisleri olan NGO’lar çalışmalarını sergilemek için standlar kurdular, diğer taraftan oyunlar, çocuklar ve yetişkinler için aktiviteler gerçekleşti.

Örneğin

40 kişiden fazla kişi işbirliği adına sarı güvenlik ceketleri ve bisikletler üzerinde turuncu balonlarla eski Lefkoşa’da  bisiklet turuna çıktılar.

İşbirliğinin ne olduğu hakkında katılımcıların fikirlerini soran sokak aktivistleri ve bir grup kalabalık “Kelime Taşıyıcı” aktivitesini gerçekleştirdi.

Çocuklar Yunanca, Türkçe, ve İngilizce olarak “Doğum Günün Kutlu Olsun” şarkısını söylediler. Kalabalık Laughter Yoga etkinliğinde yer alarak sokakta dans ettiler 500 kişiyi aşkın grupta herkese yetecek kadar kebap vardı.

Ve gönüllüler için de hafızalarda yer etti.

Tevfik Ioannis Aytekin “Bu benim için son zamanların en güzel barış etkinliği idi ve şimdi pozitif bazı değişiklikler olacağına daha çok inanıyorum,” dedi.

Meslektaşı Iacovos Psaltis, “Boyama aktivitesini denetlemek için yarattığı olanak için AHDR’a minnettarım. Bunun sayesinde motive olmuş ve yetenekli çocuklar tarafından 3 adet işbirliğini temsil eden muhteşem freskler hazırlandı,” diye ekledi.

Hem etkinlik hem de ifade ettiği anlam bakımından gün muhteşemdi.

Kıbrıs problemini bir sokak partisi ile çözemezsiniz, fakat her taraftan Kıbrıs’lılar ve bu adayı benim gibi ziyaret eden misafirler 6 Mayıs Pazar günü daha iyi birşey oluşturmak vizyonu ile bir araya geldiler.

Gelecek için ütopik bir hayalin varsa, bu hayal elle tutulur bir “ev” ile gerçekleşti ve 1 yaşında.

Hayal ve hayal etmek için bir alan ile, hatta bu hayalleri mümkün kılacak kendini adamış kişilerle neler başarılmaz ki?

Ben bugün hayali olanların gücüne inanıyorum. İyiki doğdun Dayanışma Evi, Nice yıllara!

****

Teşekkürler Leslie!  Etkinlikten fotoğraflara buradan bakabilirsiniz.

Ve, eğer okuduklarınızdan hoşlandıysanız, sevgi gösterisi olarak lütfen Facebook’tan ve Twitter’den paylaşınız

Şimdilik bu kadar. Bir sonraki yayında görüşmek üzere!

Bu yayının Yunanca versiyonunu buradan, İngilizce versiyonunu ise buradan okuyabilirsiniz.

2 responses to “MİSAFİR YAYIN: Dayanışma’nın birinci yılı bir partiyle kutlandı

  1. Pingback: Δημοσίευση Φιλοξενουμένου: Γιορτάζουμε ένα χρόνο Συνεργασίας | The Peace Exchange

  2. Pingback: GUEST POST: celebrating a year of cooperation | The Peace Exchange

Leave a comment